Jaargang 11, nummer 4
22 februari 2013

Computercursussen voor 50-plussers in het Lingehuis

LINGEHUIS - SeniorWeb West-Betuwe hield maandag 18 februari een kennismakingsochtend voor alle te geven cursussen. De cursussen worden gegeven in het computerlokaal in het “Lingehuis” aan de Frederik Hendrikstraat 3 in Geldermalsen. De lessen starten in de week van 4 maart. SeniorWeb is een stichting van vrijwilligers die ouderen het gebruik van de computer, internet en e-mail leuk en begrijpelijk maakt.

Er zijn cursussen voor echte beginners (in Windows 7), voor enigszins gevorderden en voor mensen die zich vertrouwd willen maken met internet en e-mail. Ook is er een cursus “Digitale fotobewerking” in 6 lessen.

De aanvullende cursus “Fotoalbum maken” is verdeeld over 4 lessen, waarin een digitaal fotoalbum wordt samengesteld en per e-mail naar een afdrukcentrale (bijv. AH, Hema of Kruidvat) kan worden verstuurd. Voor de gevorderde gebruiker is er een cursus “Wie verder wil met Windows 7” of een cursus “Website bouwen”. “Excel” en “Word” staan ook op het programma bij voldoende deelname.

De cursus ”Windows Movie Maker” is een standaardprogramma in Windows 7, waarmee foto’s en video’s bewerkt en samengevoegd en van animatie kunnen worden voorzien en is verdeeld over 6 lessen.

Nieuw zijn de cursussen “Werken met de Apple iPad” en de “Samsung Galaxy Tablet 1 en 2”, eveneens in 6 lessen. Een greep uit de te behandelen onderwerpen: bediening van de tablet, verbinding maken met Wi-Fi en mobiel datanetwerk, surfen en e-mailen, apps downloaden en installeren en voor allerlei toepassingen gebruiken, foto\'s, video en muziek. De iPad-cursus wordt dinsdagmiddag in Tiel en donderdagmiddag in Culemborg gegeven. De cursus “Werken met de Samsung Galaxy Tab” is op donderdagochtend in Geldermalsen.

Informatie over de cursussen bij: Ina van Soelen tel. 06-2201 3981 (tussen 18.00 en 20.00 uur). E-mail: adm-gldm@swwb.nl. Zie ook 'www.swwb.nl'