Dorpskrant Tricht

En weer een recept voor de thuiskokers: Marokkaanse kip

Hallo, beste trouwe bezoekers van de Aanschuiftafel en alle andere lezers van de Dorpskrant.

Hier zijn we weer met een nieuw recept. Deze keer weer een koker/bakker.

Vandaag wil Wim met jullie een van zijn lekkere gerechten delen.

Daar gaan we!

“Vanavond aten we weer eens een van mijn favoriete gerechten. Heel pittig en smakelijk. Ik stuur hierbij het recept van: Marokkaanse kip.”

Boodschappenlijstje:

500 gr kippendij filet; ½ l kippenbouillon; ½ citroen uitgeperst; 3 tl korianderpoeder; 3 tl gemalen, komijn; 1 ½ tl kaneel; 1 ½ tl gemberpoeder; ¾ tl kruidnagelpoeder; Olijfolie; 3 Spaanse pepers, 3 rode paprika’s; 2 tenen knoflook; 1 gesnipperde ui en 1 blik kikkererwten 800 gram.

Hoe pakken we het aan?

Paprika in stukken snijden. Zaadlijsten eruit. Twee eetlepels olijfolie er doorheen, zout en peper. In ovenschaal 30 minuten op 200 graden in oven roosteren. Niet zwart laten worden.

In een grote koekenpan kruiden zonder olie verhitten tot het gaat walmen. Twee eetlepels olie en de ui erbij tot de ui glazig is.

Dit in grote bak samen met Spaanse pepers in stukjes, knoflook, citroensap, de geroosterde paprika’s, een derde van de uitgelekte kikkererwten, 1 eetlepel olijfolie. Dit geheel pureren. Dit mengsel is de harissa. Gebruik de koekenpan waar de kruiden in zaten weer en bak met twee eetlepels olijfolie de kipstukken rondom bruin.

Overdoen in gewone pan. Toevoegen: de harissa, de bouillon en de rest van de kikkererwten. 10 minuten met deksel op de pan laten stoven.

Heerlijk met een zacht stuk ciabatta om je bord schoon te vegen.

Groeten, en het beste voor iedereen in deze moeilijke tijden,

Wim

Deel op Facebook Deel op Twitter Verstuur via WhatsApp